PWK'den Şeyh Said açıklaması: Mezar yerleri bilinmeyen Kürt şahsiyetlerin yerleri açıklansın

Şeyh Said
Şeyh Said

HABER MERKEZİ 

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Şeyh Said’in isminin Diyarbakır’da bir bulvara verilmesi ardından hakaret dolu sözler sarf eden gazeteci Fatih Altaylı'yı kınadı.

PWK’den yapılan açıklamada, "Türkiye Komünist Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ  ve sağ ya da sol görünümlü kimi çevre ve şahısların hadlerini aşan bir yaklaşımla Kürt milletinin onuru ve milli lideri Şeyh Said’e yönelik geliştirdikleri hakaret ve saldırılar kervanına  gazeteci Fatih Altaylı da eklendi.” ifadesi yer aldı.

Fatih Altaylı’nın Şeyh Said’e yönelik “haddini aşan hakaretlerde” bulunduğu belirtilen açıklamada, “Şeyh Said, Kürt milletinin onuru ve milli lideridir. Şeyh Said’e yapılan her hakaret özünde Kürt milletine yapılmış bir hakarettir.” denildi.

Hakarette bulunan tarafların kınandığı açıklamada, “Şeyh Said’e yaptıkları hakaretlerden dolayı Fatih Altaylı ve  İttihad Terakki devamcısı, sağ ya da sol görünümlü, şovenist,  ırkçı, Kürt düşmanı tüm kişi ve çevreleri protesto ediyor, kınıyoruz.” sözlerine yer verildi.

PWK’un Diyarbakır Barosu’nun Fatih Altaylı hakkında açtığı davayı desteklediği de kaydedildi.

Açıklamada, Türkiye’deki hükümete Şeyh Sait, Cibranlı Halit Bey, Seyid Rıza, Saidi Nursi ve mezar yerleri bilinmeyen tüm Kürt şahsiyetlerinin mezar yerlerinin açıklanması çağrısı yapıldı.