Silopi’de Kur’an-ı Kerim’e yapılan saldırıya tepki

HABER MERKEZİ

Sivil toplum kuruluşları (STK) Şırnak'ın Silopi ilçesinde bir kişin Kur'an-ı Kerim'i yırtma girişiminde bulunmasına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen STK temsilcileri ve vatandaşlar, 13 Aralık’ta kaymakamlık binası önünde İ.B.’nin Kur'an-ı Kerim'i yırtma girişimine tepki gösterdi.

STK temsilcisi Fırat Haşimoğlu yaptığı açıklamada, saldırıyı en güçlü şekilde kınadıklarını belirterek, girişimin sadece Silopi'yi değil, tüm İslam dünyasını derinden üzdüğünü söyledi.

Kur'an-ı Kerim'e yapılan bu provokatif eylemin Silopi'yi temsil etmediğini belirten Haşimoğlu, "Kutsal kitabımıza yapılan bu çirkin saldırı girişimine Silopi halkı müsamaha göstermediği gibi sağduyulu davranıp devletimizin bu müptezele yasa çerçevesinde cezalandırması için herhangi bir taşkınlıktan uzak şekilde tepkisini dile getirmiştir. Bizim için bu kadar kıymetli Kur-an’ı Kerim'e yapılan saldırıyı bir kez daha buradan esefle kınıyoruz.” dedi.

Silopi’nin kaymakamlık binası yakınında saat 15.00 sularında Kur’an-ı Kerim'i yırtma girişiminde bulunan İ.B. (34) adlı şahıs, polis tarafından gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği adli mercilerce tutuklanmıştı.

Vatandaşlar, polisler tarafından kaymakamlık binasına alınan İ.B.’yi linç etmeye çalışmıştı.

Güvenlik önlemleri altından zırhlı araçla kaymakamlık binasından alınan İ.B. ifadesi alınmak üzere emniyete götürülmüştü.

Hakim karşısına çıkan İ.B., halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Şırnak Valiliği, şahsın 12 ayrı suç kaydı olduğunu bildirmişti.