Reber Ahmed, Katar Uluslararası İş Birliğinden Sorumlu Devlet Bakanı ile görüştü

HABER MERKEZİ

Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanı Reber Ahmed, Küresel Mülteci Forumu kapsamında, Katar Uluslararası İş Birliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Lulva binti Raşid el-Hatır ile bir araya geldi.

Bakan Ahmed, İsviçre’nin başkenti Cenevre’de düzenelen Küresel Mülteci Forumu kapsamında, 14 Aralık Perşembe günü Katar Uluslararası İş Birliğinden Sorumlu Devlet Bakanı el-Hatır ile bir araya gelerek, Katar-Küridstan Bölgesi ve Irak arasındaki ilişkileri görüştü.

Kurdistan24 muhabiri Barzan Hasan, yaptığı açıklamada, toplantıda iki bakanın Katar'ın Erbil Konsolosluğunun açılması ve Kürdistan Bölgesi'nde bir milyondan fazla mültecinin varlığına ilişkin konuları ele aldığını söyledi.

Kurdistan24 muhabiri Hasan, Katar Dışişleri Bakanı'nın, Kürdistan Bölgesi'nde konsolosluk açmaktan memnuniyet duyduklarını yinelediğini ve Kürdistan Bölgesi'nin çok sayıda mülteciye barınma konusunda oynadığı role övgüde bulunduğunu da aktardı.

Kurdistan24 muhabiri, tarafların ayrıca Katar ile Irak ve Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilerin çeşitli alanlarda daha da güçlendirilmesi konusunda hemfikir olduğunu ifade etti.

Başkent Cenevre’de 12 Aralık’ta başlayan Küresel Mülteci Forumu, 15 Aralık Cuma gününe kadar devam edecek.

Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanı Reber Ahmed, İsviçre’de düzenlenen Küresel Mülteci Forumu'na katılan Irak heyetine başkanlık ediyor.