Bursaspor-Diyarbekirspor maçında ortalık karıştı: 5 kırmızı kart çıktı

HABER MERKEZİ

TFF 2. Lig Beyaz Grup 18. haftasında oynanan Bursaspor-Diyarbekirspor maçında konuk ekipten Bünyamin Yürür’ün attığı golden sonra taraftara yaptığı hareket sonrası saha içi karıştı ve son anlarda 5 futbolcu kırmızı kart gördü.

Yüzüncü Yıl Atatürk Stadı’nda oynanan karşılaşmayı 2-0 kazanan Diyarbekirspor’un futbolcusu Bünyamin Gezer’in, attığı golden sonra taraftara karşı yaptığı hareket sonrası saha içi karıştı.

Hakem Burak Taşkınsoy, Çağatay Yılmaz’a kırmızı kart gösterince futbolcular arasında arbede çıktı.

Olaylar sonrasında Diyarbekirspor’dan Serhat Çalışkan, Cem Celik ve Bünyamin Yürür, Bursaspor’dan ise Çağatay Yılmaz ile Bilal Güney kırmızı kart gördü.

Bursaspor taraftar grubu Teksas, Diyarbekirspor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Oldukça normal bir havada geçen Diyarbekirspor karşılaşması, ne yazık ki sonunda yine bir provokasyona sahne olmuştur." ifadelerini kullandı.

Çıkan olaylar neticesinde bazı taraftarlarının gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, “Gözaltındaki taraftarlarımızın serbest bırakılmalarını bekliyoruz. Sosyal medyaya yansıyan bazı görüntülerde, olaylar içerisinde yer alan bir başka oyuncunun karşılaşma başında okunan İstiklal Marşı'na eşlik etmekten kaçındığı de görülmüştür." denildi.

Bursaspor, karşılaşmanın ardından futbolcu Çağatay Yılmaz’ın, teknik ekibin raporu doğrultusunda kadro dışı kaldığını açıkladı.

Bursaspor Başkanı Recep Günay ise Diyarbekirspor maçının ardından futbolcularına sitem ederek olayların çıkmasında fitili ateşlediği öne sürülen bir Diyarbekirsporlu futbolcunun soyunma odasında Diyabekir Başkanı tarafından dövüldüğünü iddia etti.