Naci Görür'den "adaylık" açıklaması

Naci Görür
Naci Görür

HABER MERKEZİ 

İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Prof. Dr. Naci Görür'ü düşündüğü ileri sürülmesi üzerine, Görür, "Siyasete girersem, deprem konusuna verdiğim bunca yılım biter." açıklamasını yaptı.

İYİ Parti'nin Ekrem İmamoğlu'nun karşısına İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak deprem uzmanı Prof. Dr. Görür'ü çıkarmaya hazırlandığı öne sürüldü.

Gazete duvar’da yer alan habere göre Naci Görür, siyasete girmesi yönündeki teklifleri değerlendirmiyor.

"Teklifler gelip geçiyor. Ben siyaset üstü bir bilim adamıyım. Asla istemem." diyen Naci Görür, "Eğer siyasete girersem polemik insanı olurum." diyerek olası bir teklifi de kabul etmeyeceğini söyledi.

Bilim adamı olduğunu ve siyaset üstü kalmak zorunda olduğunu belirten Görür, “Benim istediğim, sesimin herkese ulaşması. Eğer siyasete girersem, polemik insan olurum. Bir partinin kitlesine ulaşırım. Biz insanları göçük altında o partili, bu partili diye çıkarmıyoruz. Hangi parti ihtiyaç duyarsa bilimsel olarak hizmete hazırız. Ancak siyasetle olmaz.” diye konuştu.

“Teklif gelse kabul eder misiniz” sorusuna, Naci Görür, "Teklifler gelip gidiyor. Seviyorlar. Ancak asla siyaset düşünmüyorum. Siyasete girersem, deprem konusuna verdiğim bunca yılım biter. İnsanlar bilimsel olarak hizmet etmek istiyorum. Ben bir partiye girersem, sadece o partinin tabanına konuşurum." yanıtını verdi.

Görür'ün siyasete atılma iddiası gazeteci Kübra Par'ın, "Duyumlarıma göre İYİ Parti’nin İstanbul adayı Naci Görür olabilir" sözleriyle gündeme gelmişti.