Erdoğan: Tamahkarlara meydanı boş bırakmayız

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

HABER MERKEZİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkeye kaynak akışının daha da hızlanacağını belirterek, “Sermaye piyasalarını maniple etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakmayız." dedi.

Cumhurbaşkan Erdoğan, Borsa İstanbul 150. Yıl Gong Töreni'nde konuştu.

Borsada manipülasyonlara karşı SPK ve BİST'e çağrı yapan Erdoğan, sermaye piyasalarını maniple etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamaklarını söyledi.

Enflasyonla mücadeleye değinen Erdoğan, "Enflasyondaki artışın kontrol altına alınmasıyla birlikte ülkemize yönelik kaynak akışının daha da hızlanacağına inanıyoruz. Enflasyondaki dengelenmeye bağlı olarak Borsa'mızın derinliği artacak ve yatırımcılarımız finansman kaynaklarına daha rahat erişebilecektir." dedi.

Türkiye borsasının 150 yıllık köklü tarihiyle ülkenin son bir buçuk asırdaki inişli çıkışlı yolculuğunun en yakın şahitleri arasında yer aldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Borsa İstanbul’u daha dinamik hale getirdik, Varlık Fonu’na dahil ettik, yapısal dönüşüm sürecini tamamlamış olduk.” ifadelerini kullandı.

Yatırım, üretim, istihdam ve ihracata dayalı ekonomik atılımları sürdürürken birçok düzenleme yaptıklarını ifade eden Erdoğan, “Vatandaşımızın gönül huzuruyla birikimlerini değerlendireceği ve reel ekonominin istifadesine sunacağı bir iklimi tesis etmekte kararlıyız.” diye konuştu.