MSB: PKK'ye ait 29 nokta hedef alındı

MSB tarafından son iki günde Kürdistan Bölgesi ve Rojava'da düzenlenen hava harekatlarında 25 PKK üyesi yaşamını yitirdi.

HABER MERKEZİ 

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Kürdistan Bölgesi ve Rojava'da düzenlenen hava harekatlarında PKK’ye ait olduğu tespit edilen 29 hedefin imha edildiğini bildirdi.

MSB'nin sosyal medya hesabından, "Şehitlerimiz için" başlığıyla, Kürdistan Bölgesi ve Rojava'da gerçekleştirilen hava harekatlarına ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, “PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek, Irak ve Suriye kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak-Suriye kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 23 Aralık 2023 saat 22.00'de hava harekatları icra edilmiş.” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, "İcra edilen hava harekatları ile bölücü terör örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, petrol tesisleri ve depolardan oluşan toplam 29 hedef imha edilmiştir. İcra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

PKK ile mücadelenin "tek bir terörist kalmayıncaya kadar" azim ve kararlılıkla devam edeceği vurgulanan açıklamada, "Bu harekatlar sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır." denildi.

MSB'den yapılan başka bir açıklamada, Savunma Bakanı Yaşar Güler'in söz konusu hava harekatlarını, Hava Kuvvetleri Harekat Merkezinden sevk ve idare ettiği belirtildi.

Açıklamada, Güler'in Kürdistan Bölgesi ve Rojava'daki PKK hedeflerine yönelik hava harekatları sonrasında pilotlara seslendiği aktarıldı.

Bakan Güler, "Dün gece, maalesef, Pençe Harekat bölgesinde görev yapan 6 kahraman evladımız şehit oldu, 7 kahraman silah arkadaşımız da yaralandı. Bugün de, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde çıkan çatışmada da 6 kahraman evladımız şehit oldu, 6 kahraman silah arkadaşımız da hafif yaralandı." dedi.

"Acımız büyük. Ancak evlatlarımızın intikamını almak için irademiz tam. Bugüne kadar şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız." diyen Güler, şöyle devam etti:

"Dün gece 13 terörist etkisiz hale getirilirken, bugün de 12 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Böylece yılbaşından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 156'ya ulaştı. Hiçbir hain terör örgütü mensubu, kahraman Mehmetçiğin pençesinden kurtulamayacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."