CHP Grup Başkanvekili: AK Parti grubu ile asla ortak bir imza atmayacağız

Ali Mahir Başarır
Ali Mahir Başarır

HABER MERKEZİ 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Mecliste AK Parti ile “asla ortak bir imza atmama” kararı aldıklarını duyurdu.

Ali Mahir Başarır, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 12 askerin şehit olduğu terör saldırılarına yönelik Mecliste "ortak bildiriye" imza atmamalarına değinerek, "Biz CHP grubu olarak artık bireysel açıklamamızı yapacağız ve AK Parti grubu ile asla ortak bir imza atmayacağız." dedi.

Binlerce vatan evladının 21 yılda teröre şehit verildiğini belirten Başarır, "Ülkeyi bu noktaya ve terör yuvası haline getiren, sınır güvenliğini ortadan kaldıran bu partinin eylemleriyle artık Mecliste ortak imzayla kamuoyunun karşısına çıkmak istemiyoruz." ifadesini kullandı.

Söz konusu saldırılar nedeniyle Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in Mecliste bilgi vermesini gerektiğini dile getiren Başarır, "Endişeliyiz. Meclis'e bilgi versin. Daha fazla kaybımız var mı? Nasıl bu teröristler, yaratıklar bu üsse sızabiliyor? Nasıl 12 askerimizi şehit edebiliyor? Bunu duymak istiyoruz. Milli Savunma Bakanı dün gece gelebilirdi. Gelmedi." dedi.

İdlib'te 36 askerin hayatını kaybettiği saldırı sonrasında CHP, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve AK Parti'nin imzasıyla ortak bir bildiri yayımlandığını anımsatan Başarır, "Meclis olarak üzüntümüzü dile getirdik. Üzülerek söylüyorum ki bu ülkenin Cumhurbaşkanı terörle mücadele ve bu olayın failleri konusunda her yetkiyi, desteği almasına rağmen soluğu Putin'in kapısında aldı ve bekletilerek bu ülkeyi, yurttaşları büyük bir üzüntüye boğdu. Aynı şeyler Gara operasyonu. Nasıl bir duruş sergiledi? Biz her seçim yaklaşırken aynı olayları, hikayeleri AK Parti grubundan duymaktan bıktık ve sıkıldık." şeklinde konuştu.