DEM Parti Gençlik Meclisi Kongresi’ne ilişkin soruşturma: 42 gözaltı

HABER MERKEZİ

Diyarbakır'da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından Gençlik Meclisi 1. Olağan Kongresi’ne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 42 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, DEM Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Gençlik Meclisi 1. Olağan Kongresi'nde “yasalara aykırı biçimde eylem yapan, polise taş atan ve karşı duranlara” yönelik Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Soruşturma kapsamında 42 kişinin gözaltına alındığı aktarılan açıklamada, şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 24 Aralık 2023’te X hesabından yaptığı paylaşımda DEM Parti tarafından Gençlik Meclisi 1. Olağan Kongresi’ne ilişkin adli soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Soruşturmaya gerekçe olarak “suç, suçluyu övme ve terör örgütü propagandası yapma” gösterilen açıklamada, "24 Aralık Pazar günü DEM Parti tarafından Diyarbakır’da organize edilen toplantı ile ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheliler hakkında gerekli adli soruşturma başlatılmış ve gözaltı talimatları verilmiştir. Bir kısım şüpheliler hakkında da yakalama işlemleri yapılmıştır. Adli soruşturma devam etmektedir." denilmişti.