Rojava'da SİHA saldırısı: 9 yaralı

HABER MERKEZİ 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Rojava’nın Kamışlo ve Kobani kentlerindeki bazı noktaları silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) hedef aldı.

Edindiğimiz bilgilere göre sabah saatlerinde TSK’ye ait İHA’lar, Kamışlo’nun Alai Mahallesi’ndeki yakıt deposunu 2 kez hedef aldı.

Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) yakın basın kuruluşları ise Türk ordusunun, bugün saat 11.00’de Kamışlo kenti ve çevresinde 6 noktaya saldırı düzenlediğini, bu nedenle 7 kişinin yaralandığını yazdı.

Söz konusu kuruluşların aktardığına göre Türkiye’ye ait İHA’lar yerlerin sanayi binası, bir inşaat merkezi, bir matbaa, bir tren istasyonu, bir yem fabrikası ve Kamışlo’nun Mayslun semtindeki bir yeri hedef aldı.

Öte yandan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), bugün sabah saatlerinde Kobani’de de bir inşaat şirketinin hedef alındığını ve 2 kişinin yaralandığını açıkladı.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kürdistan Bölgesi sınırlarında devam eden "Pençe-Kilit Operasyonu"nda 22-23 Aralık tarihlerinde PKK'lilerle yaşanan çatışmalarda 12 askerin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

Çatışmaların ardından MSB, Kürdistan Bölgesi ve Rojava'da dün düzenlediği hava harekatlarında PKK'ye ait bir çok noktayı hedef almıştı.

Savunma Bakanı Yaşar Güler, Pençe-Kilit bölgesindeki saldırılar sonrası etkisiz hale getirilen PKK'li sayısının 30’a yükseldiğini bildirmişti.