İran: Rezi Musevi'nin öldürülmesine akıllı ve güçlü bir cevap vereceğiz

İran Bayrağı
İran Bayrağı

HABER MERKEZİ

İran Savunma Bakanlığı, Devrim Muhafızları'nın Suriye'deki askeri danışmanlarından Komutan Rezi Musevi'nin İsrail'in düzenlediği saldırıda yaşamını yitirmesine ilişkin, akıllı ve güçlü bir cevap vereceğini bildirdi.

İran Savunma Bakanlığı Sözcüsü Rıza Telainik, 26 Aralık 2023 Salı günü düzenlediği  basın toplantısında, Devrim Muhafızları'nın Suriye'deki askeri danışmanlarından Komutan Rezi Musevi'nin yaşamını yitirdiği füze saldırısıyla ilgili olarak açıklamada bulundu.

Sözcü Rıza Telainik, İsrail'in "terör suçlarına" doğru zamanda karşılık verileceğini belirterek, "Rezi Musevi'nin öldürülmesine akıllı ve güçlü bir cevap vereceğiz." dedi.

İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı, 25 Aralık 2023 Pazartesi günü İsrail ordusunun Suriye'de Devrim Muhafızları’nın üst düzey komutanlarından Rezi Musevi'yi düzenlediği hava saldırısında hedef aldığını duyurmuştu.

İranlı komutanın Suriye'de askeri danışman olarak görev yaptığı ve Irak'ta 2020'de ABD'nin saldırısında yaşamını yitiren İranlı general Kasım Süleymani'nin yakın arkadaşlarından olduğu bilgisi paylaşılmıştı.