PWK'den çağrı: Kürdistan'daki saldırılara derhal son verin

HABER MERKEZİ 

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK), Türk Hükümetine çağrıda bulunarak, savaşa, askeri operasyonlara, şiddete ve silahlı faaliyetlere son vermesini istedi.

PWK, söz konusu çağrıya, sosyal medya platformu Facebook üzerinden yaptığı açıklamada yer verdi.

Türkiye'de hükümetin İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınadığı belirtilen açıklamada, “Ancak aynı zamanda PKK ile mücadele bahanesiyle Kürdistan'ın güneyinde ve batısında sivil alanlara ve yaşam merkezlerine saldırıyor.” ifadesine yer verildi.

Saldırılara son verilmesi çağrısı yapılan açıklamada, "Türk devletini Kürtlere yönelik politikasına son vermeye çağırıyoruz; Rojava Kürdistan'ında sivillere ve yaşam alanlarına yönelik bu saldırılara derhal son verin. Güney Kürdistan'a yönelik saldırılarınızı sonlandırın.” denildi.

PKK’nin sızma girişiminde bulunmasının ardından yaşanan çatışmanın Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), sınır dışı operasyonları yoğunlaştırmasına neden olduğuna işaret edilen açıklamada, “PKK'nın yanlış olan ve Kürdistan'ın dört parçasındaki Kürt milletine, halkımıza zarar veren şiddet politikasında ısrar ettiği açıktır.” ifadesi yer aldı.