Kobani Davası/Demirtaş: Savunmamı babam Tahir ustaya ithaf ediyorum

HABER MERKEZİ 

Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, devam eden Kobane Davasındaki savunmasını babası “Tahir ustaya” ithaf ettiğini söyledi.

Selahattin Demirtaş, Kobani  Davası’nda esasa ilişkin savunmasını yapmaya başladı.

Sincan Cezaevi Kampüsündeki duruşma salonuna Edirne Cezaevinden SEGBİS ile bağlanan Demirtaş’ın savunması Diyarbakır’ın ardından İstanbul’da da takip ediliyor.

Avukatlar ve gazeteciler İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda Selahattin Demirtaş’ın savunmasını izliyor.

Mahkeme heyetinin başsağlığı dilemesi ve savunmaya devam edip etmeyeceğini sorması üzerine Demirtaş, "Elimden geldiğince devam edeceğim." dedi.

"Savunmamı, emekçi Tahir ustaya, babama onun şahsında tüm emekçi anne ve babalara ithaf ediyorum." diyerek sözlerine başlayan Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

"Kumpas davalarını teşhir etmeye devam edeceğiz. Tarihi yalanları bir kez daha ifşa edelim ki hakikatin üzerindeki karanlığı kaldıralım. Biz siyasetçiyiz. Dünya genelinde olduğu gibi siyasetin etkinliği ve yetkinliği azaldığının farkındayız. Türkiye’de siyaset neden çöktü? Biz beden hapisteyiz? Bu dava vesilesiyle gerek insanlık tarihi gerek halkların tarihi açısından anlatacağız. Bu davada en çok sorduğumuz soru nedendir. Neden bize bu kötülük yapılıyor? Bize bu kumpas davasını hazırlayanlar, ayaklarına dolaştı. Biz savunmalarımızla bütün bu kaosu atmaya çalışıyoruz. Bu karmaşayı yaratan biz değiliz. Bu dava bilgeleştirdi. Bu acılar bizi bilgeleştirdi. Bu dava vesilesiyle kötülüğün kaynağını anlatacağım."

Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş, geçirdiği kalp krizi nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 31 Aralık 2023’te sabah saatlerinde hayatını kaybetmişti.