İran: Aruri suikastı ABD'yi etkileyecek

HABER MERKEZİ 

İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Muhammed Rıza Aştiyani, Hamas yöneticilerinden Salih el-Aruri’nin yaşamını yitirmesine neden olan saldırının bölgesel dengeyi bozduğunu ve bunun sonucunun ABD’yi etkileyeceğini belirtti.

İran resmi ajansı IRNA’ya göre başkent Tahran’da gazetecilere açıklamada bulunan İran Savunma Bakanı Aştiyani, Aruri'nin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin değerlendirmede bulundu.

“ABD’nin düşmanlığının tükenmeden devam” ettiğini söyleyen Aştiyani, bunun ABD’nin zararına olduğunu savundu.

ABD’nin “bölgesel dengeyi bozduğu” değerlendirmesinde bulunan Aştiyani, “Bölgenin dengesini bozmanın sonuçları kesin olarak kendilerine dönecektir. ABD politikalarına karşı güçlü bir tepki var ve devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Bu tür "stratejik hataların" bölgeyi gerginleştirdiğini vurgulayan Aştiyani, sonuçta "dumanın ABD’nin kendi gözüne kaçacağını" dile getirdi.

Hamas'ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri ve beraberindeki 6 kişi, dün İsrail'in insansız hava aracı (İHA) ile düzenlediği saldırıda Beyrut'ta "Hizbullah'ın kalesi" olarak kabul edilen "Dahiye"de hayatını kaybetmişti.