Erdoğan’dan enflasyon mesajı: Düşüş etkileri, yılın ikinci yarısında daha net hissedilecek

HABER MERKEZİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Enflasyondaki ivme kaybının etkileri yılın özellikle ikinci yarısında daha net hissedilecektir. Önümüzdeki yılın bu bakımından herkesi şaşırtan olumlu gelişmelere sahne olacağını düşünüyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından Çırağan Sarayı'nda düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu'nda konuştu.

Forumda iş ve çalışma dünyasının seçkin mensuplarıyla beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, “TİSK’nin temsil ettiği çalışanlar ve işletmeler ülkenin milli gelirine 200 milyar dolar, ihracatına 100 milyar dolar katkı sundu.” ifadesini kullandı.

Yeni asgari ücretle çalışanları enflasyona ezdirmeme sözünü bir kez daha yerine getirmiş olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Enflasyondaki ivme kaybının etkileri yılın özellikle ikinci yarısında daha net hissedilecektir. Önümüzdeki yılın bu bakımından herkesi şaşırtan olumlu gelişmelere sahne olacağını düşünüyorum. Yatırımcıya destek olmak asli görevimizdir. İşçi-işveren ve kamu olarak hep beraber omuz omuza verecek ülkemizi güçlendirme mücadelemizi mutlaka zafere ulaştıracağız." diye konuştu.

21 yılı geri bırakan iktidarlarının hiçbir döneminde sermaye ayrımcılığı, sermaye düşmanlığı yapmadıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün bile acı ve utançla hatırlanan 28 Şubat dönemindeki sermayeyi renklere bölen anlayış başta olmak üzere ülkemiz ekonomisine zarar verecek hiçbir yaklaşımı kabul etmedik, etmeyeceğiz.” dedi.

“Milli İstihbarat Teşkilatının (Mit) yurt içinde ve sınırların ötesinde Türkiye düşmanlarına ve aparatlarına karşı çok ağır darbeler indirdiğini” söyleyen Erdoğan, “Silahlı kuvvetler ve emniyet birimleri şer güçlerin maşalığını yapan terör örgütlerine adeta nefes aldırıyor. Tam bağımsız Türkiye ülkümüz adım adım gerçeğe dönüşüyor.” ifadelerini kullandı.

Ayrılıklar yerine ortak noktalara odaklanarak beraber Türkiye Yüzyılı için güçlerini birleştireceklerini dile getiren Erdoğan, “Bunu başardığımızda önümüze çıkabilecek hiçbir engel tanımıyorum." dedi.

Teknolojide yaşanan değişimin diğer alanlar gibi çalışma hayatını ve işverenleri de yakından ilgilendirdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomi yönetimini emanet ettiğimiz arkadaşlarımıza gereken desteği hep verdik, veriyoruz. Bugün de kendilerine ve politikalarına güvenimiz tamdır." diye konuştu.

Türkiye’nin son 21 yılının cumhuriyet döneminin altın yılları olarak tarihe geçtiğini söyleyen Erdoğan, "Hukuk Politikaları Kurulumuz bünyesinde çalışma hayatımıza ilişkin mevzuat dağınıklığının giderilmesine yönelik bir çalışma yapıyoruz. Bu çerçevede ortaya çıkacak Türk İş Kanunu ile etkinliği ve verimliliği artırabileceğimize inanıyorum." ifadelerini kullandı.