Başkan ​​Barzani, Fransa'nın Irak Büyükelçisini kabul etti

Fransa'nın Irak Büyükelçisi Eric Chevalier ve Başkan Mesud Barzani
Fransa'nın Irak Büyükelçisi Eric Chevalier ve Başkan Mesud Barzani

HABER MERKEZİ

Başkan Mesud Barzani ve Fransa'nın Irak Büyükelçisi Eric Chevalier, Irak ve bölgedeki siyasi durum ile son dönemde yaşanan olayları görüştü.

Başkan Barzani, 8 Ocak 2024 Pazartesi günü Salahaddin’de görevinin sona ermesi dolayısıyla kendisini ziyaret eden Fransa'nın Irak Büyükelçisi Chevalier’i kabul etti.

Büyükelçi Chevalier, Barzani ile görüşmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Fransa'nın Irak Büyükelçisi olarak görev yaptığı sürece katkısı ve desteği için kendisine teşekkür etti.

Görüşmede genel durum hakkında görüş alışverişinde bulunulurken, Irak ve bölgedeki siyasi durum ile son dönemde yaşanan olaylar da ele alındı.

Başkan Barzani, Fransa Büyükelçisi Chevalier'e tüm Irak ve Kürt partileriyle iyi ilişkiler kurulmasında üstlendiği önemli rol için teşekkür ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Irak'taki duruma ilişkin her iki taraf, federal hükümetinin Irak'ın güvenliğini ve hukukun üstünlüğünü koruması gerektiğini vurgulayarak, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile federal hükümet arasındaki ilişkileri ve bu ilişkilerin geliştirilmesini görüştü.