Pençe-Kilit bölgesinde hayatını kaybeden asker sayısı yükseldi

HABER MERKEZİ 

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Kürdistan Bölgesi sınırları içerisindeki Zap’ta PKK ile yaşanan çatışmada hayatını kaybeden askerlerin sayısının 9'a yükseldiğini açıkladı. 

MSB, 12 Ocak 2024’te Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Zap bölgesinde devam eden Pençe-Kilit Operasyonunda PKK’lilerle yaşanan çatışmada 5 askerin hayatını kaybettiğini, 3'ü ağır 8 askerin yaralandığını duyurmuştu.

MSB'nin son açıklamasında, bugün 13 Ocak 2024 itibarıyla yaşamını yitiren askerlerin sayısının 9'a yükseldiği, yaralı askerlerin ise hastanede tedavi altında olduğu belirtildi.

MSB’den yapılan başka bir açıklamaya göre Kürdistan Bölgesi’ndeki Metina, Hakurk, Gare ve Kandil bölgeleri ile Rojava’da 29 hedefe 13 Ocak 2024 saat 00.30'da hava harekatları düzenlendi.

Açıklamada, bombardımanın, “halka ve güvenlik güçlerine yönelik saldırıları bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak maksadıyla Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda” gerçekleştirildiğine vurgu yapıldı.

Dün, Amedi ilçesi Sergelî köyüne 2 kilometre mesafede PKK’nin taciz ateşi sonucu Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile PKK üyeleri arasında şiddetli çatışma çıkmıştı.