ABD'den Yemen'deki Husilere bir saldırı daha

ABD, Husileri terör listesine almayı düşünüyor

HABER MERKEZİ 

Husileri terör listesine almayı planlayan ABD, 24 saatten kısa bir süre içinde ikinci kez Yemen'de Husilere ait bir radar mevziine saldırı düzenlendi

ABD Merkez Komutanlığı'nın (CENTCOM) sosyal medya platformu X'teki hesabından yapılan açıklamada, "ABD güçleri, Sana yerel saatiyle 03.45'te Yemen'deki Husi radar mevziine bir saldırı düzenlemiştir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamaya göre saldırı, USS Carney destroyeri tarafından, kara saldırı gücü olan Tomahawk füzeleri ile gerçekleştirildi.

Yemen'de Husilere ait noktaya 24 saatten kısa bir süre içinde ikinci kez düzenlene saldırıyı ABD, İngiltere’nin desteği olmadan tek başına gerçekleştirdi.

Husilere yönelik saldırının 12 Ocak'ta düzenlenen saldırının devamı niteliğinde olduğunu aktaran CENTCOM, saldırıların hedefinin Husilerin ticari gemiler de dahil olmak üzere deniz araçlarına saldırı düzenleme kapasitesini azaltmak olduğunu bildirdi.

Beyaz Saray Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kerby, Washington'un Husilerin desteklediği Ensarullah grubunu terör listesine almayı düşündüğünü söyledi.

ABD ve İngiltere güçleri, 12 Ocak 2024 Cuma günü sabah saatlerinde Kızıldeniz'de ticari gemileri hedef alan Yemen'deki Husilere ait askeri noktalara havadan ve denizden saldırı gerçekleştirmişti.

ABD Başkanı Joe Biden yaptığı yazılı açıklamada, Kızıldeniz'deki saldırılarına misilleme olarak, Amerikan ve İngiliz ordularının Yemen'de Husilere ait bazı hedefleri vurduğunu duyurmuştu.