Neçirvan Barzani ile Sudani Erbil-Bağdat ilişkilerini görüştü

HABER MERKEZİ 

Bağdat’ta bulunan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamada, Neçirvan Barzani ile Sudani’nin Irak'taki siyasi ve güvenlik durumu, bölgedeki son gelişmeler ve Erbil-Bağdat ilişkilerini ele aldığı belirtildi.

Açıklamaya göre Neçirvan Barzani ile Sudani, barış, istikrar ve egemenliğin korunmasının yanı sıra Irak'ın bölgesel sorunlardan ve çatışmalardan uzak tutulması gerektiğini vurguladı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile Irak Hükümetinin bütçe, maaşlar, petrol ihracatı ve diğer idari, mali ve ekonomik sorunların çözümüne yönelik attığı adımların da ele alındığı kaydedilen açıklamada, “Her iki taraf da bu sorunların anayasaya uygun olarak çözülmesi ve Kürdistan Bölgesi vatandaşlarının zarar görmemesi konusunda mutabık kaldı. Neçirvan Barzani ayrıca Kürdistan Bölgesi'ndeki çalışanların maaşlarının başka meselelerle karıştırılmadan nihai bir çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.” ifadelerine yer verildi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Barzani, Şii dini lider Muhammed Bakır el-Hekim'in ölüm yıl dönümü için düzenlenen törene katılanmak üzere Bağdat'a ziyaret gerçekleştirdi.