Hizbullah: İsrail'le savaşmaya hazırız

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah
Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah

HABER MERKEZİ

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Gazze'nin 100 gündür İsrail’e karşı direndiğini belirterek, "İsrail'le savaşa hazırız." dedi.

Nasrallah, 14 Ocak 2024 Pazar günü yaptığı açıklamada, bir milyondan fazla insanın Gazze'nin küçük bir bölgesinde sıkışıp kaldığını ve “savunma güçlerinin cesurca” savaştığını söyledi.

"Bütün analistler, İsrail’in savaş meydanında yenilgiye uğradığını belirtiyor." diyen Nasrallah, İsrail’in, Lübnan'ı defalarca tehdit ettiğini, bu nedenle Tel Aviv'le savaşa hazır olduklarını ifade etti.

ABD'nin İran'ı tehdit etmesinin “yanlış” olduğunu söyleyen Nasrallah, Kızıldeniz’deki gerilimleri hakkında, "Kızıldeniz'in istikrarı ile Irak ve Lübnan'daki olaylar, Gazze'deki ateşkes konusuna bağlıdır." dedi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023’te, İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" adı altında kapsamlı saldırı düzenlemişti. Verilere göre saldırılarda 1400’den fazla İsrailli öldürülmüştü.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, 14 Ocak’ta yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında can kaybı sayısının 23 bin 968’e, yaralı sayısının da 60 bin 582’y3 yükseldiğini bildirmişti.