Diyarbakır’dan, Erbil ve Duhok’a destek

HABER MERKEZİ

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Erbil ve Duhok Ticaret ve Sanayi Odalarına İran ile ticari ve ekonomi ilişkilerini askıya alma ve ürünleri boykot çağrısına ilişkin destek yazısı gönderdi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Erbil ve Duhok Ticaret ve Sanayi Odalarına destek yazısı gönderdi.

Mehmet Kaya, Erbil ve Duhok Ticaret ve Sanayi Odalarına gönderdiği destek yazısında, İran Devrim Muhafızlarının Erbil’de sivilleri hedef alan saldırılarının ardından yapılan boykot çağrıların haklı bulduklarını belirtti.

Boykot kararı nedeniyle Kürdistan Bölgesi’nde oluşacak ihtiyaçlar için firmalarla birlikte her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayan Kaya, “İran tarafından 15 Ocak 2024’te Erbil'e yönelik füze saldırısında hayatını kaybeden Kürt iş insanı Peşraw Dizayi, bir buçuk yaşındaki kızı Jina ve sivillere bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimine yönelik yapılan bu tür istikrar bozucu saldırıları kınıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Kürdistan Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Sözcüsü Karwan Surçi, 20 Ocak 2024 Cumartesi günü K24’e yaptığı açıklamada, İran’ın Erbil’i hedef alan saldırılarına karşı tüccarlara İran mallarını boykot etmeleri çağrısında bulunduklarını bildirmişti.

İran Devrim Muhafızları, 15 Ocak Pazartesi günü gece saat 23.30’da Erbil’de sivillerin de bulunduğu birçok noktayı balistik füzelerle hedef almıştı. Saldırılarda, aralarında Kürt iş insanı Peşraw Dizayi ve küçük kızının da bulunduğu 4 sivil hayatını kaybederken, birçok sivil de yaralanmıştı.

İran’ın sivilleri hedef alan saldırılarına karşı Erbil, Soran, Duhok ve Zaho’da gösteriler düzenlenmişti.