DEM Parti "3 ilçe" iddiasına yanıt verdi

HABER MERKEZİ 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, Cumhuriyet Halk Partisi'den (CHP) Esenyurt, Adalar, Mersin'deki Akdeniz Belediyesi'nin istendiği iddialarını da yalanladı.

Halk TV'de “Sözüm Var” programına katılan Doğan, 3 Şubat'ta partinin Merkez Yürütme Kurulu'nun toplanacağını ve en kritik toplantılardan birinin gerçekleştirileceğini belirterek, "İstanbul bizim için de özel bir yer. İnce eleyip sık dokuyoruz." dedi.

CHP ile yapılan görüşmelere de değinen DEM Parti Sözcüsü Doğan, "CHP ile konuşulanlara ilişkin ilgili kurullarımızın yaptığı açıklamaların dışındaki her şeyin spekülatif olduğunu söylemek isterim. Henüz uzlaşı sağlanmış ya da sağlanamamış netleşen bir bilgi olmadığı için kamuoyuyla paylaşılan bir şey yok." ifadesini kullandı.

CHP'den Esenyurt, Adalar, Mersin'deki Akdeniz Belediyesi'nin istendiği iddialarına yanıt veren Doğan, şu sözleri paylaştı:

"Bizim yaklaşımımız böyle değil. O ilçeyi alalım, bu ilçeyi biz verelim şeklinde değil. Yaklaşımımız, en geniş toplumsal uzlaşıyı nasıl sağlayabiliriz. Nasıl kentleri yönetirken yerel demokrasi anlayışımızı oraya taşıyabiliriz. Biz böyle bir açıklama yapmadık. Tabii ki birtakım işbirlikleri, güç birlikleri, yan yana gelişler olacaktır. Parti Sözcüsü olarak böyle bir bilgiye sahip değilim. MYK üyelerimiz böyle bir bilgiye sahip değil. CHP'den buna benzer yapılan bir açıklama var mı? Yok."