Erbil Havalimanı Müdürlüğünden kamoyuna açıklama

Erbil Uluslararası Havalimanı
Erbil Uluslararası Havalimanı

HABER MERKEZİ

Erbil Uluslararası Havalimanı, Türk Hava Yolları (THY) uçağının Türkiye'ye dönüş nedenini açıklayarak, uçağın sorunun çözülmesinin ardından inişini sorunsuz bir şekilde yaptığını bildirdi.

Erbil Uluslararası Havalimanı Müdürlüğü, THY uçağının iniş sırasında havalimanında GPS sisteminde sorun yaşanması üzerine Türkiye'ye dönüş yaptığı yönündeki haberlerin ardından kamoyuna açıklama yaptı.

Havalimanında her uçağın inişi için (ILS sistemi, GPS sistemi ve Visual) olmak üzere 3 farklı sistemin bulunduğu, bunlardan her birinin kullanılmasının havayollarının ve kaptanların talebine bağlı olduğu belirtilen açıklamada, “THY'nin uçuş kural ve mekanizmalarına göre iniş sırasında hem ILS hem de GPS sistemlerinin hazır ve çalışır durumda olması gerekiyor.” ifadesi kullanıldı.

Söz konusu uçak için her iki sistemin de çalıştığı ancak uçağın GPS sinyalinde sorun yaşandığı için Türkiye'ye dönüş yapma kararını aldığı, daha sonra sorunun çözülmesinin ardından uçağın Erbil Uluslararası Havalimanına geri dönerek inişini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdiği kaydedilen açıklamada, bugünkü tüm uçuşların normal, kontrollü ve sorunsuz bir atmosferde gerçekleştirildiği duyuruldu.