Erbil Valiliğinden, Lenge Pazarı’ndaki yangına ilişkin açıklama

Erbil Valiliği
Erbil Valiliği

HABER MERKEZİ

Erbil Valiliği, Başbakan Mesrur ​​Barzani'nin talimatı üzerine yangının nedenini araştırmak üzere bir komite oluşturulduğunu bildirdi.

Erbil Valiliği, bugün (28 Şubat 2024) dün gece Lenge Pazarı’nda çıkan yangına dair açıklama yayımladı.

Erbil'deki Lenge Pazarı’nda dün gece saatlerinde çıkan büyük yangının ardından kısa bir sürede olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin müdahelesiyle yangının kontrol altına alındığını hatırlatılan açıklamada, “Pazardaki 2400 dükkandan sadece 166'sı yandı. Yangın dumanından 90 sivil savunma personeli, esnaf ve vatandaş etkilendi. Bazılarına olay yerindeki sağlık ekiplerince ilk müdahale yapılırken, 24 kişi ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındıktan sonra taburcu oldu.” ifadeleri kullanıldı.

Kıvılcımlarının 3 metreye kadar yükselen yangının kontrol altına alınması kolay olmadığı belirtilen açıklamada, “Sivil savunma ekipleri ve diğer ekipler, zararın en aza indirilmesi ve dükkanlardaki eşyaları yanmaktan kurtarılması için ellerinden geleni yaptılar. Olayda maddi hasar dışında herhangi bir can kaybı yaşanmadı.” denildi

Başbakan Mesrur Barzani'nin talimatı üzerine yangının nedenini araştırmak üzere özel bir komite oluşturulduğuna işaret edilen açıklamada, “Yangındaki maddi hasarların tespit edilmesinin ardından belediye ekipleri tarafından pazarın tamamı temizlendi.” ifadeleri kullanıldı.