BM: Ekim ayından bu yana Gazze’de 9 bin kadın yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ekim ayından bu yana Gazze’deki saldırılarda 9 bin kadın öldürüldüğünü, her 10 kadından 9’unun gıdaya erişimin erkeklere göre daha zor olduğunu açıkladı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’de başlattığı saldırılar 5’inci ayına yaklaşırken, UN Women, Gazze’deki kadınlara ilişkin son verileri yayınladı.

Ekim ayının başından bu yana Gazze’de 9 bin kadın öldürüldüğü kaydedilen açıklamada, hayatını kaybeden kadınların sayısının daha yüksek olabileceği ifade ediliyor.

Her 10 kadından 9’unun gıdaya erişimin erkeklere göre daha zor olduğu, her gün Gazze’de ortalama 37 annenin İsrail güçleri tarafından öldürüldüğü rapor edilen verilere göre anneler ve yetişkin kadınları aileleri için yemek pişirmesine rağmen herkesten daha az ve en son yemek yiyor.

Öte yandan, Gazze'de ankete katılan 12 kadın örgütünden 10'unun kısmen faaliyette olduğu ve yalnızca temel acil müdahale hizmetleri sağladıkları bildirildi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" adı altında kapsamlı saldırı düzenlemişti. Verilere göre saldırılarda 1400’den fazla İsrailli öldürülmüştü.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, 1 Mart’ta yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında can kaybı sayısının 30 bin 228’e, yaralı sayısının da 71 bin 377’ye yükseldiğini bildirmişti.