Kürdistan halkı birlik ve beraberlik içinde tehditlerle mücadele edebilir

HABER MERKEZİ

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan halkı, birlik ve beraberlik içinde Kürdistan Bölgesi'nin federalizmine, hak ve kazanımlarına ve anayasal yapısına yönelik tehditlere karşı mücadele edebilir.”

Neçirvan Barzani, bugün (5 Mart 2024) Raperin’in (Ayaklanma) 33’üncü yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Raperin’in 33'üncü yıldönümünde şehit ailelerini, kahraman Peşmergeleri ve tüm Kürdistan halkını kutluyor, kahraman şehitleri ve tüm Kürdistan şehitleri rahmetle anıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Neçirvan Barzani, masajının devamında, “Kürdistan halkı, birlik ve beraberlik içinde Kürdistan Bölgesi'nin federalizmine, hak ve kazanımlarına ve anayasal yapısına yönelik tehditlere karşı mücadele ederek nesillere daha iyi bir gelecek sağlayabilir. Ayaklanmanın zaferi hepimiz için her zaman bir ders, bir yol haritası olmalıdır. Zorlukların üstesinden gelmek ve daha iyi bir gelecek için hep birlikte el ele çalışalım. Raperin’in yıldönümünde Kürdistan halkına selam, şehitlerimizin ruhu şad olsun.” dedi.