Irak İçişleri Bakanı: Son iki ayda 70 uyuşturucu kaçakçısı tutuklandı

Irak İçişleri Bakanı Abdülemir Kamil Şammari
Irak İçişleri Bakanı Abdülemir Kamil Şammari

HABER MERKEZİ

Irak İçişleri Bakanı Abdülemir Kamil Şammari, “Son iki ayda 70 uluslararası uyuşturucu kaçakçısı tutuklandı.” dedi.

Bakan Şammari, bugün (5 Mart 2024) 5. El-Rafideyn Diyalog Forumu kapsamında düzenlenen panelde uyuturucuyla mücadeleye ilişkin bilgileri paylaştı.

Uyuşturucu kaçakçılarıyla mücadele konusunda Arap ülkelerinin bakanlıklarıyla koordineli çalıştıklarını belirten Irak İçişleri Bakanı Şammari, “Çeşitli kongre ve konferanslar düzenledik, Tunus'ta gerçekleştirilen Arap İçişleri Bakanları Konferansı’na katıldık, Bağdat'taki Arap Ofisine bir memurumuz atandı ve uyuşturucuyla mücadelede çabalarımız güçlendirildi.” diye konuştu.

Son iki ayda 70 uluslararası uyuşturucu kaçakçısını tutukladıklarını kaydeden Şammari, “Akıllı kamera sistemi ve beton bloklara sahip olmasından dolayı Irak-Suriye sınırı, en güvenli Irak sınırıdır.” ifadesini kullandı.

Bazı yabancı işçilerin Irak'a gelmek için turist vizesine başvurup daha sonra yasa dışı yollarla ülkede kaldığını belirten, Şammari, “Onları tutuklayıp sınır dışı etmeye yönelik tedbirlerimiz devam ediyor.” dedi.

Sınır Güçleri Komutanlığının, Kürdistan Bölgesi sınırlarından sorumlu federal bir güç olduğunu söyleyen Şammari, “Türkiye, sınır bölgeleri PKK’ye karşı çatışma alanı olarak kullanıyor. Irak İçişleri Bakanlığı değili, Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı, bölgenin iç güvenliğinden sorumludur.” ifadelerini kullandı.