Hayan Abdulgani: Kürdistan Bölgesi ile petrol ve doğal gaz yasa tasarısını görüştük

HABER MERKEZİ 

Irak Petrol Bakanı Hayan Abdulgani, Erbil ve Bağdat'ta petrol ve doğal gaz yasa tasarısını ele almak üzere birçok görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bağdat’ta Kurdistan24’ün medya sponsorluğunda gerçekleştirilen Rafideyn Diyalog Forumu’nda K24’e özel açıklamalarda bulunan Bakan Abdulgani, “Kürdistan Bölgesi'ndeki kardeşlerimizle petrol ve gaz yasa tasarısını ele aldık. Hükümetin gündemine göre petrol ve gaz yasa tasarısı taslağını hazırlama konusunu görüşmek üzere Erbil ve Bağdat'ta birden fazla toplantı yaptık.” dedi.

“Taslağı daha önce hazırlamıştık, bölgedeki kardeşler bunun madde madde ele alınmasını talep etmişti, ana konuların birçoğu tamamlandı ancak bazı olaylar nedeniyle müzakereler durdu.” diyen Iraklı Bakan Abdulgani, Petrol Bakanlığı olarak Kürdistan Bölgesi taslağını anayasaya uygun bir şekilde federal hükümete sunduklarını aktardı.

Rafideyn Diyalog Forumu’ndaki konuşmasında ise Bakan Abdulgani, Kürdistan Bölgesi ile petrol ve gaz yasa tasarısı hazırlamak için görüşmelerde bulunduklarını ve bu amaçla taslak hazırladıklarını söyledi.

Kurdistan24’ün medya sponsorluğunu üstlendiği Beşinci Rafideyn Diyalog Forumu, 3 Mart'ta Bağdat’ta "İnsanlığın Geleceği.. Krizler ve Değişimler" sloganıyla başladı.

Bu yılki Rafideyn Diyalog Forumu kapsamında çoğu üst düzey Irak Hükümeti yetkilileri, bakanlar, parlamenterler ve danışmanların katılacağı 11 panel gerçekleştirildi.

3 Mart'ta başlayan forum bugün 5 Mart akşam saatlerinde sona erdi.