İTÜ Maslak yerleşkesinde yangın: Olayda ölen ya da yaralanan olmadı

HABER MERKEZİ

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maslak kampüsünde yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen yangında can kaybı ya da yaralanma olmadı.

Bugün sabah saat 08:00 sıralarında İTÜ Maslak kampüsünde bulunan ve inşaat çalışmalarının olduğu alandaki konteynırda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahelesi sonucu yangın kontrol altına alındı. Yangında can kaybı ya da yaralanma olmazken, yangın nedeniyle yükselen dumanlar kilometrelerce uzaktan görüldü.

Yangının çıkış sebebi, itfaiyenin çalışması sonrasında tespit edilecektir

İstanbul Valiliğinden olaya ilişkin yapılan açıklamada, “06.03.2024 günü saat 08.00 sıralarında İTÜ - Maslak kampüsü içerisinde bulunan ve işçilerin kaldığı konteynerde yangın çıkmıştır. Olayda ölen ya da yaralanan olmamıştır. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonunda kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangının çıkış sebebi, itfaiyenin çalışması sonrasında tespit edilecektir. Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır.” ifadelerine yer verildi.