Başbakan ​​Barzani: Hak ve özgürlüklerimizi savunma kararlılığımızı yineliyoruz

HABER MERKEZİ 

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Newroz’un hiçbir yerde Akre’de olduğu gibi kutlanmadığını belirtirken, Akre'nin Newroz kutlamasının merkezi olmasını amaçladıklarını bildirdi.

Newroz Karnavalı için Akre’de bulunan Başbakan Barzani, burada açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında, dün Duhok ve Zaho’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle yaşan selde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, sel mağdurlarının zararlarının hafifletilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Maaş sorununa karşı gösterdikleri sabır için Kürdistan Bölgesi halkına teşekkür eden Mesrur Barzani, Erbil ile Bağdat arasındaki tek sorunun bütçe olmadığını vurgulayarak, söz konusu sorunun çözülmesi için Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile iletişimde olduklarını ve önümüzdeki birkaç gün içerisinde de çözüleceğini belirtti.

Başbakan Barzani, “Newroz, tarihi ve milli bir gündür ve bu günde haklarımızı, özgürlüklerimizi, kazanımlarımızı ve Kürdistan'ın varlığını savunmak için Allah'ımıza ve şehitlerin kanına söz veriyoruz; baskıya, adaletsizliğe, yolsuzluklara ve haksızlıklara göğüs gereceğiz.” dedi.