Galler Prensesi Middleton kanser tedavisi gördüğünü açıkladı

HABER MERKEZİ 

Aylardır kamuoyu karşısına çıkmamasının ardından hakkında çeşitli spekülasyonlar yapılan Galler Prensesi Kate Middleton, yayınladığı video ile kanser tedavisi gördüğünü duyurdu.

Yılın başında Londra Kliniği'nde geçirdiği karın ameliyatı sırasında kanserin keşfedildiğini belirten Galler Prensesi, “önleyici kemoterapi" gördüğünü söyledi.

Ameliyattan sonra yapılan testlerde kanser olduğunun anlaşıldığını aktaran Galler Prensesi, "Ameliyat sonrası yapılan testlerde kanser tespit edildi. Bu nedenle sağlık ekibim bana önleyici kemoterapi almamı önerdi ve şu anda bu tedavinin erken aşamalarındayım. Bu elbette büyük şok oldu, William ve ben genç ailemizin iyiliği için bunu özel olarak ele almak ve yönetmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz." dedi.

Video mesajında kanserin türüne ilişkin bilgi vermeyen Prenses, "İyiyim ve her geçen gün güçleniyorum. Her ne şekilde olursa olsun bu hastalıkla karşı karşıya kalan herkes, lütfen inancınızı ve umudunuzu kaybetmeyin. Yalnız değilsiniz." diye konuştu.

Prenses Middleton küçük çocuklarının psikolojisi için de hassas bir şekilde konuyu eşi William ile yürütmeye çalıştıklarını anlattı ve ailesinin "biraz zamana, alana ve mahremiyete" ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Veliaht Prens William'ın eşi 42 yaşındaki Middleton’un ocak ayında kanserli olmayan ancak ayrıntıları da açıklanmayan durum için planlanmış bir ameliyat geçirdikten sonra iki hafta hastanede kaldığı belirtilmişti.

Kate Middleton’ın çocukları ile paylaştığı fotoğrafı sonrası çeşitli senaryolar dile getirilmiş, Prenses hakkında çok sayıda komplo teorisi ortaya atılmıştı.