İsrail Dışişleri Bakanı Katz: İsrail ateşi kesmeyecek

HABER MERKEZİ 

İsrail Dışişleri Bakanı İsrael Katz, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Gazze'de ateşkes kararına karşı, "İsrail ateşi kesmeyecek. Hamas'ı yok edeceğiz." açıklamasını yaptı.

Gazze’de Ramazan ayı boyunca kalıcı ve sürdürülebilir bir ateşkes sağlanması ve tüm rehinelerin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmasını talep eden karar, BMGK’de kabul edildi.

Kararın ardından ABD Başkanı Joe Biden'ın talebi üzerine Gazze’de yapılan insani yardımların genişletilmesi ve Refah'a yönelik planlanan askeri harekata alternatif seçenekleri ele almak üzere ABD’nin başkenti Washignton DC’ye gidecek olan İsrail heyetinin ziyareti, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından ABD’nin BMGK’da Gazze’de ateşkes çağrısında bulunan karar tasarısını veto etmeyerek çekimser kalmasının ardından iptal edildi.

Söz konusu karara bir tepkide İsrail Dışişleri Bakanı Katz’dan geldi.

Katz, X üzerinden yaptığı paylaşımda, ABD'nin veto etmediği BMGK'nin Gazze'de ateşkes kararına karşı, "İsrail ateşi kesmeyecek. Hamas'ı yok edeceğiz ve son (İsrailli) esir dönene kadar savaşacağız." ifadesine yer verdi.