Türkiye'de seçmenler adayların ekonomiyi iyileştirme vaatlerindan umutsuz

HABER MERKEZİ 

Türkiye'de 31 Mart yaklaştıkça belediye seçim kampanyası kızışırken, vatandaşlar kampanyada verilen çoğunluğunu ekonomik vaatlerin pek çoğundan umutsuz.

Türkiye, geçen yıldan bu yana tanık olduğu uzun kampanya dönemini sonlandırarak 31 Mart belediye seçimlerine yaklaşıyor. Bu seçimde siyasi partiler ülkenin geleceğini, aynı zamanda kendi siyasi geleceklerini belirlemek için yarışırken, tüm partiler Türkiye'deki ekonomik kriz başta olmak üzere sorunların çözümü için vatandaşlara birçok vaatte bulundu.

Kurdistan24 muhabiri, seçimlerle ilgili görüşleri değerlendirmek adına, sokakta seçmenlere mikrofon uzattı.

K24’e konuşan seçmenlerden İlhan Aslan, yaptığı açıklamada, “Seçimler pek çok şeye bağlıdır, her şeyi tamamen değiştiremezler. Ülkede ekonomik bir durum var, bu durumun bir anda tersine döneceğini veya düzeleceğini düşünmüyorum.” dedi.

Seçmenlerden Erkan Sahur ise “Bana göre pek çok şey değişecek, ekonomi düzelecek ve partimize dair umutlarımız insanları mutlu edecek. Allah'ın izniyle umduğumuz şey başarıya ulaşır.” diye konuştu.

Türkiye’de vatandaşları rahatsız eden şey ekonomik krizdir. Cumhurbaşkanlığı seçimini kazandıktan sonra hükümet, çalışanların ve emeklilerin maaşlarını çeşitli aşamalarda artırmaya çalıştı ancak, Türkiye'de yüksek enflasyon vatandaşları rahatsız eden sorunları çözemediğinden, çoğu kişi sorunların çözülmesini talep ediyor.

Öğrenci olan İpek Şenel, "Kim nerede seçilirse seçilsin, Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de kim seçilirse seçilsin, yani bu durum kolay çözülmeyecek ve pahalılık devam edecek.” ifadesini kullandı.

Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında; Düşük maaşlar ve ekonomik kriz konusu daha çok tartışılıyor, muhalefet partileri sürekli olarak Türkiye'deki ekonomik durumu çözecekleri sözünü veriyor ve çalışanların maaşlarının düşük olmasını eleştiriyor, artık konu Türkiye'deki belediye seçimlerinde kampanya araçlarının bir parçası haline geldi.