DEM Parti Sözcüsü Doğan: Kürt illerinin çoğunda öndeyiz

HABER MERKEZİ 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, önde oldukları Şırnak, Kars ve Bitlis’te  sayımın yavaşlatıldığını bildirirken, oylarının önceki seçimlere göre arttığını ve bu seçimlerden kazanan taraf olarak çıkacaklarını belirtti.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, seçimler ile ilgili güncel gelişmeleri parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Seçim sonuçlarından memnun olduklarını belirten Doğan, “Sonuçlar bizim açımızdan sevindirici, yavaş yavaş sona yaklaşıyorlar ve şu ana kadar güzel sonuçlar elde ettik, Kuzey Kürdistan'ın çoğu ilinde öndeyiz.” dedi.

“Kars’ta oy sayımı durdurulmuş vaziyette. Şırnak’ta veri akışı keza aynı şekilde yavaşlatılmış ve adeta durdurulmuş vaziyette.” diyen Sözcü Doğan, Şırnak DEM Parti İl Eşbaşkanı Abdullah Günden, DBP Şırnak İl Eşbaşkanı Sekvan Kılınç, DEM Parti yöneticilerinden Üzeyir Kılınç ve onlarca gencin gözaltına alındığını dile getirdi.

Hiçbir tarafla kıyasıya bir rekabet içinde olmadıklarını, kazananı sandıktaki oy sayısının belirleyeceğini söyleyen Ayşegül Doğan, şu ifadeleri kullandı:

“Tekrar soruyoruz; ne yapmaya çalışıyorsunuz? Özellikle Şırnak’ta, Kars’ta, Bitlis’te sayım yavaşlatılmış, ıslak imzalı tutanaklara göre yine öndeyiz. Hakkari’de benzer bir durum söz konusu. Urfa’nın Halfeti İlçesi Özmüş köyünde 4 sandıkta bin 79, bin 80, bin 81, bin 82 numaralı sandıklara el konulmuş durumda. Bu sandıklardan biri yakılmış diğer 3’ü de açtırılmıyor. Buradan tüm ilgilileri uyarıyoruz; taşımalı kayyım seçmenle başaramadığınızı başka yol ve yöntemlerle yapmayı denemekten vazgeçin.”

Kars, Şırnak, Hakkari, Bitlis, Urfa’da DEM Parti için oy kullanan seçmenlere, DEM Parti gönüllülerine, DEM Parti üyelerine ve sandık kurullarında görevli olan tüm gönüllülere seslenen Doğan, "Karslılara, Bitlislilere, Hakkarililere, Şırnaklılara ve Urfalılara sesleniyoruz; lütfen oylarınızı koruyun ve iradenize sahip çıkın. Yetkililer de bu yaptıklarından vazgeçmeliler. Açık ara önde olduğumuz yerlerde veri akışını yavaşlatmak, saldırmak, il merkezlerimizi gazlamak, onlarca genci gözaltına almak, taşımalı seçmen kayyım seçmenle başarı elde etmeye çalışmak beyhude çabalar. Bizim zaferimizi engelleyebilecek, gölgeleyebilecek halkın iradesinden halkların iradesinden daha büyük değil olamaz. Yaptıklarınızdan vazgeçin.” diye konuştu.