Romanowski: Sorunların çözülmesi ve seçimlerin bir an önce yapılması yönünde vurgu yaptık

HABER MERKEZİ

ABD'nin Irak Büyükelçisi Alina Romanowski, Başkan Mesud Barzani, Neçirvan Barzani ve Mesrur ​​Barzani ile sorunların çözülmesi ve seçimimlerinin bir an önce yapılması yönünde vurgu yaptıklarını bildirdi.

Romanowski, sosyal meyda platformu X hesabından yaptığı paylaşımda, “Başkan Mesud Barzani, Başkan Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur ​​Barzani ile Kürdistan Parlamento seçimlerinin Kürdistan Bölgesi ve vatandaşlarının çıkarları açısından önemini ele aldık.” ifadesini kullandı.

ABD'nin Irak Büyükelçisi Romanowski, seçimlerin bir an önce adil ve şeffaf bir şekilde yapılabilmesi için Kürdistan Demokrat Partisi'ni (KDP) Kürdistan ve Bağdat'taki tüm siyasi partilerle birlikte çalışmaya teşvik ettiğini belirtti.

Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) Siyasi Büro Üyesi Serbest Lezgin, dün (31 Mart 2024) Kurdistan24'e yaptığı açıklamada, "KDP'nin tutumu değişmedi ve siyasi büromuzun son açıklamasını vurguluyoruz. Kürdistan Parlamento seçimlerine katılmayacağız." ifadelerini kullanmıştı.

KDP’li Ari Hersin de 10 Haziran'da yapılması planlanan seçimlerin dışarıdan bir parti lehine tasarlandığını söylemişti.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, 3 Mart 2024’te Neçirvan Barzani'nin Kürdistan Parlamento seçimlerinin 10 Haziran 2024’te yapılması yönündeki kararnameyi imzaladığını duyurmuştu.