İYİ Parti seçimli olağanüstü kongreye gidiyor

HABER MERKEZİ 

İstifa çağrısı yapılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçmenlerin sandık başına gitmeyerek iktidara mesaj verdiği değerlendirmesini yaparak, en kısa sürede seçimli olağanüstü kongre düzenleyeceklerini söyledi.

Akşener, mahalli idareler seçimleri sonuçlarına ilişkin basın toplantısı düzenleyerek, yerel seçim değerlendirmesinde parti olarak seçimli olağanüstü kongre yapacaklarını duyurdu.

Demokraside tartışılamayan tek konunun milletin sandıkta gösterdiği irade olduğunu belirten Akşener, 1 il 23 ilçe ve 7 belde olmak üzere toplam 31 yeri kazandıklarını aktardı.

Seçmenlerin çoğunluğunun oy kullanmayarak iktidara mesaj verdiğini belirten Meral Akşener, şu ifadeleri kullandı:

"Geride bıraktığımız seçimlerle birlikte milletimizin 2 yumruk arasında sıkıştırılmaktan ne kadar yorulmuş olduğunu görmüş olduk. Şüphesiz ki milletimiz en esaslı mesajı da iktidara verdi. Yıllardır ekonomide yaşadığımız çöküşü engelleyemeyen basiretsizliğe 'artık yeter' dedi. Yıllardır hak yiyen, adaletsizliğe 'artık yeter' dedi. Milletimiz makulde buluşturma fırsatını geri tepen Erdoğan'a 'artık zorundasın' dedi. Biz kendisini defalarca uyarmıştık. 'Milletin sabrını taşırma' demiştik. 'Tencere her iktidarı sallar' demiştik. Dün akşam milletin gerçekleri karşısına AK Parti'nin eriyen oylarıyla yüzleşti. Umarım millete rağmen siyaset yapılamayacağını öğrenmiştir. Umarım tüm Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olması gerektiğini öğrenmiştir."

"Sandıklardan çıkan mesajı duymak hepimizin görevidir.” diyen Akşener,  en kısa sürede seçimli kongre gerçekleştireceklerini dile getirdi.

İBB bağımsız meclis üyesi İbrahim Özkan, dün akşam saatlerinde İYİ Parti Genel Başkan Akşener'in kurultay kararı alarak, yeniden aday olmayacağını açıklamıştı. Seçimli kongreyi toplayacaklarını belirten Akşener ise adaylığı ile ilgili bir açıklama yapmadı.

İYİ Partili Bilge Yılmaz, sandıkların kapanmasıyla gelen ilk seçim sonuçlarının ardından partideki Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevinden istifa etmişti. Yılmaz, Akşener'e de istifa çağrısında bulunmuştu.