Yanlışlıkla üretildi: 6 bacaklı ve cinsel organı yok

HABER MERKEZİ 

Üreme organları yerinde fazladan iki bacağı olan bir fare embriyosu üreten uzmanlar, "Beklediğimiz bu değildi." açıklamasını yaptı.

Portekiz'in Oeiras kentindeki Gulbenkian Bilim Enstitüsü'ndeki bilim insanları, “yanlışlıkla” altı bacaklı ve cinsel organı olmayan bir fare embriyosu yarattı.

Uzmanlar, DNA'nın 3 boyutlu yapısındaki değişikliklerin embriyoların gelişimini nasıl etkileyebileceğini ortaya çıkardı.

Biyolog Moisés Mallo ve meslektaşlarnın ürettiği farenin, üreme organlarını yerinde fazladan iki bacağı olduğu aktarıldı.

“Tgfbr1” isimli reseptör proteini üzerinde çalışan ekip, genetiği değiştirilen fare embriyosunun görüntülerini yayınladı.

Moisés Mallo, "Bu protein olmadan diğer genler harekete geçtiğinde hücrelere üreme organları yerine bacaklara dönüşmelerini söylüyor. Beklediğimiz bu değildi." dedi.

Ekibin lideri Mallo, araştırmanın “Tgfbr1” ve akrabalarının metastatik kanser gibi diğer sistemlerdeki DNA'yı etkileyip etkilemediğini belirlemelerine olanak sağlayacağını umduklarını dile getirdi.