İYİ Parti'de kurultay tarihi belli oldu

HABER MERKEZİ 

Seçimde beklediği sonucu elde edemeyen ve Genel Başkan Meral Akşener'e istifa çağrıları yapılan İYİ Parti'de, olağanüstü seçimli kurultay tarihi belirlendi.

İYİ Parti'de Başkanlık Divanı toplantısı, Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında genel merkezde gerçekleşti.

Partinin seçimli olağanüstü kongresinin 27 Nisan 2024'te yapılacağı açıklanırken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in aday olup olmayacağı kesinleşmedi.

İYİ Parti'de ise seçimin ardından Bilge Yılmaz Ekonomi Politikaları Başkanlığından, İrem Yaman GİK üyeliğinden istifa etmişti.

Akşener, 31 Mart 2024 mahalli idareler genel seçimleri sonuçlarının ardından yaptığı açıklamada, partiyi olağanüstü seçimli kongreye götüreceğini duyurmuştu.

İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, yaptığı açıklamayla partinin genel başkanlığı için adaylığını ilan etti.

Akalın, "Yarışın içinde ben de varım." dedi.

İYİ Parti GİK üyesi Ahmet Zeki Üçok da başarısızlığın sorumlusu olarak Meral Akşener gördüğünü belirterek parti yönetimine tepki gösterdi.

Üçok sosyal medya hesabından, "Son elli yılın en büyük başarısına, en büyük sevincine, ortak olmamıza engel oldu. Sizleri affetmiyoruz." açıklamasını yaptı.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz ise Akşener’in seçim öncesi, "Başarısız olursam gereğini yapacağım." açıklamalarını hatırlatıp "Akşener'in aday olmayacağını düşünüyorum." dedi.