Başbakan ​​Barzani'nin çabaları Erbil'de farklı bir şekilde takdir edildi

HABER MERKEZİ 

Kürdistan Bölgesi halkının anayasal haklarını savunma ve mali haklarını sağlama çabalarına teşekkür amacıyla Başbakan Mesrur ​​Barzani'nin portresi Erbil'in en yüksek binasına yansıtıldı.

Kürdistan Bölgesi ve Irak'ın en yüksek konut kulesi olan Erbil'deki Zaniyari Tower’a 5 Nisan 2024 saat 20.30'da Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur ​​Barzani'nin fotoğrafı yansıtıldı.

Başbakan ​​Barzani'nin resminin yansıtılması, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin tüm memurların mali haklarının sağlanması, anayasal hakların savunulması ve Kürdistan Bölgesi'nin statüsüne saygı gösterilmesi konusunda federal hükümetle anlaşmaya varma yönündeki sürekli çabalarının ardından geldi.

Şubat ayı maaşlarının dağıtılması ve mart ayı maaşlarının da dağıtılmaya başlanmasının ardından Kürdistan Bölgesi çarşılarında hareketlenme yaşanırken, vatandaşlar Ramazan Bayramı hazırlıklarına koyuldu.

Mesrur ​​Barzani, 27 Mart 2024’teki toplantıda, Maliye ve Ekonomi Bakanlığına şubat ayı maaşlarının dağıtılması ve mart ayı ile sonraki aylara hazırlık yapılması talimatını vermesiyle, bakanlık bir hafta içerisinde şubat ayı maaşlarını dağıtarak, mart ayı maaş tablosunu hazırlayıp Bağdat'a gönderdi.

Şubat ayı maaş dağıtımı 30 Mart 2024 Cumartesi günü başlarken, 4 Nisan 2024 Perşembe günü sona erdi.

Mart ayı maaş dağıtım süreci 6 Nisan 2024 Cumartesi günü başlayacak. Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre maaşların tamamı Ramazan Bayramı öncesinde dağıtılacak.