DEM Parti'den, YSK'nin Hilvan'da seçimin tekrarına verdiği karara tepki

"2 Haziran’da oylarımızı artırarak cevabımızı vereceğiz"
DEM Parti
DEM Parti

HABER MERKEZİ

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) Hilvan’da seçimin tekrarına karar vermesine dair yaptığı açıklamada, “2 Haziran’da oylarımızı artırarak cevabımızı vereceğiz!” ifadelerini kullandı.

Urfa'nın Hilvan’da sandıktan çıkan sonuçlara yapılan itirazlar incelendi, YSK, seçimin yeniden yapılmasına karar vererek, partilerin başvurularını karara bağladı.

DEM Parti’den, YSK’nin kararına dair yapılan açıklamada, “Hilvan’da halk iradesine yapılan darbeyi onaylayan YSK seçimin tekrarına karar vermiştir. Halklarımıza sözümüz olsun, 2 Haziran’da yenilenme kararı verilen seçimde oylarımızı artırarak cevabımızı vereceğiz!” denildi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da sosyal medya platformu X hesabından yaptığı açıklamada, Hilvan ve Kars için YSK’ye yaptıkları başvuruların reddedildiğini belirterek, “Demokrasiye darbe anlamına gelen bu karara DEM Parti olarak en güzel cevabı yenilenecek olan Hilvan seçimlerinde yeniden vereceğiz.” dedi.

YSK’nin verdiği bu kararın Hilvan’da oyların yakılmasını ve usulsüzce kayyım seçmenlerin Kars’a taşınmasını normalleştirmek demek olduğunun altını çizen Hatimoğulları, “(Karar) Halkın iradesine, demokrasiye darbe demektir. Haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı adaleti ve demokrasiyi savunmaya devam edeceğimizden, bizim olanı geri almak için mücadelemizi sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerini kullandı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise söz konusu kararı eleştirerek, kararın demokrasiye darbe olduğunu söyledi.

Bakırhan, X hesabından yaptığı paylaşımda, “Hilvan’da halkın büyük farkla kazandığı seçimlere aleni şekilde hile karıştırılmıştır. Sahte oyları kullanamadığı için yakanlar hakkında soruşturma başlatılması gerekirken, başvuruları esas alınarak seçim iptal edilmiş ve halkın iradesi gasp edilmiştir. Hilvan’da demokratik işleyişe açık şekilde siyasi kumpas kuruldu ve YSK bu kumpası onayladı. DEM Parti olarak yenilenecek seçimde haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı adaleti ve demokrasiyi savunacağız! Kimsenin kuşkusu olmasın ki, yenilenecek olan seçimde Hilvan halkı demokrasiye dönük darbeyi mahkum edecek ve haksızlığa güçlü bir cevap verecek.” dedi.

“YSK, Kars’ı bilmeyen, kentle ve halkla alakası olmayanların haram oylarıyla irade gaspı yapılmasına yol vermiştir. Demokrasiyi ve hukuku korumakla ilgili tarihi sorumluluğunu yerine getirmemiştir. Kars halkının iradesini gasp edenler meşru değildir. 31 Mart’ta halk iradesine kaçak seçmenle darbe yapanları asla unutmayacağız.” diyen Bakırhan, “Bugün itibariyle YSK’nin önünde çok sayıda hukuksuzluğa hayır deme imkanı bulunuyor. Oy yakanları ve irade gaspı yapanları normalleştirmek, bu ülkenin demokratik geleceğine büyük bir ihanettir. YSK’yi demokrasiye dönük darbeye daha fazla alet olmamaya çağırıyoruz!” sözlerini kullandı.