Ali Cuma: Eşlerin birbirlerinin şifresini bilme hakkı yok

HABER MERKEZİ 

Eski Mısır Müftüsü Ali Cuma, cep telefonu şifrelerinin kişilik hakkı ve mahremiyet olduğunu, eşlerin birbirlerinin cep telefonlarının içeriğini inceleme haklarının olmadığını iddia etti.

Ali Cuma, verdiği fetvada, mobil şifrelerin kişisel hak olduğunu ve eşlerin birbirlerinin cep telefonlarının içeriğini izinsiz görüntüleyemeyeceğini savundu.

Eşlerin birbirlerinin şifrelerini bulma girişimlerinin kötü olduğunu ve şüphe yarattığını söyleyen Ali Cuma, eşlerin birbirlerinin özellerine saygı duymalarının gerekli olduğunu, bu saygının aralarındaki sorunları azaltacağına işaret etti.

Boşanmaların çoğunun eşlerin birbirlerinin işlerine ve mahremiyetlerine müdahaleden kaynaklandığını dile getiren Cuma, büyük sorunların ve felaketlerin önlenmesi için tüm yüksek dini değerlerin şefkat, merhamet ve barışı ön plana çıkardığını anlattı.

Çiftlerin birbirlerinin mahremiyetini izlemekten ve birbirlerini gözetlemekten kaçınması gerektiğini kaydeden Ali Cuma, “Bir erkek veya kadın, cep telefonu ve internetten birinin kendisine ihanet ettiğini öğrenirse, diğerini affetsin, barışsın ve tokalaşsın vursun. Bu Kur'an-ı Kerim'in mesajıdır.” dedi.