İran, Basra Körfezi'nde Portekiz bandıralı yük gemisine el koydu

Geminin İsrailli milyarder iş adamı Eyal Ofer'e ait Zodiac Grubu’na bağlı “MSC Aries” olduğu belirtildi.

HABER MERKEZİ

İran’ın, Basra Körfezi yakınlarında İsrail ile bağlantılı bir ticari gemiye el koyduğu bildirildi.

İran medyası, İran Devrim Muhafızları Ordusunun Basra Körfezi yakınlarında ticari bir gemiye el koyduğunu aktardı.

Portekiz bandıralı geminin İsrailli milyarder iş adamı Eyal Ofer'e ait Zodiac Grubu’na bağlı “MSC Aries” olduğu belirtilirken geminin Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) Hindistan'a gittiği kaydedildi.

İsrail ordu radyosu sosyal mesya platformu X’ten yaptığı açıklamada, "İran’ın Hürmüz Boğazı yakınında saldırdığı geminin bir kısmı büyük olasılıkla İsrail'e aittir." ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu, 1 Nisan Pazartesi günü Suriye'nin başkenti Şam'daki İran Konsolosluğuna hava saldırısı gerçekleştirmiş, saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general olmak üzere 7 asker hayatını kaybetmişti.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ertesi gün yaptığı açıklamada, İsrail'in İran Konsolosluğunu hedef alan hava saldırısının "cevapsız" kalmayacağını ifade etmişti.

ABD Başkanı Joe Biden ise ülkesinin İsrail’e yönelik savunma desteğini yineleyerek “Başbakan Netanyahu'ya da söylediğim gibi, İran ve vekillerinden gelen bu tehditlere karşı İsrail'in güvenliğine olan bağlılığımız tamdır. İsrail'in güvenliğini korumak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” açıklamasını yapmıştı.