Tokat’ta korkutan deprem

Deprem çevredeki birçok ilde hissedildi
FOTO: AFAD
FOTO: AFAD

HABER MERKEZİ

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinden, depreme ilişkin bilgilere yer verildi.

Bilgiye göre saat 18.11'de merkez üssü Tokat'ın Sulusaray ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 5,99 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Deprem nedeniyle hasar gören binalara vatandaşların girmemesi konusunda uyarı yapıldı.

Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından açıklama yaptı, "Tokat ili Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

Yerlikaya TRT Haber canlı yayında depremle ilgili yaptığı açıklamada, “İlçelerde ve köylerde taramalara devam ediyoruz. 236 ihbar geldi, yaralı ve can kaybına ilişkin bilgi almadık. 2 katlı kullanılmayan bir ev yıkıldı. Birkaç cami minaresinde olumsuz durum var. Hasar tespitleri hızlıca yapacağız. Tokat'ta yarın eğitime bir gün ara verildi. Bu akşamla ilgili vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için valiliğimiz tüm imkanları oluşturuyor. Valiliğimiz, AFAD çalışanları ve belediye ekipleri tüm imkanlarıyla seferber durumdadır." açıklamasını yaptı.

Hasar tespit çalışmaları sürerken şuana kadar yapılan tespitlere göre 338 konut, 99 ahır ve 12 cami ve 1 fırında hasar oluştu. Panikle kaçmaya çalışan 5 kişi yaralandı. 

5,6 büyüklüğünde depremin ardından bölgede artçı sarsıntılar devam etti

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde yerel saatle 18.31’de 3,5, 21.43’te 4, 22.31’de 4,4, 00.09’da 4,1, 00.10’da ise 3.5 büyüklüklerinde artçı depremler kaydedildi.