Salar Aziz: Irak anayasayı uyguladığına pişman

Siyasetçi Salar Aziz
Siyasetçi Salar Aziz

HABER MERKEZİ 

Siyasetçi Salar Aziz, Kürtlerin 2003 yılından bu yana Irak'ı yeniden inşa ettiğini ve ona güzel bir çehre kazandırdığını belirtirken, “Irak umut Irak'ı olmadı.” dedi.

Kurdistan24’te yayınlanan Basi Roj programına katılan Aziz, "Kimliğimizi ne pahasına olursa olsun korumalıyız. Irak'ta çok karışık bir sistem var. Sistemin net bir programı ve stratejisi yok. Kendi aralarında bölünmüş durumdalar." diye konuştu.

"Kürdistan Bölgesi’ne her zamankinden daha fazla zulüm yapılıyor. Kürtler 2003'ten bu yana Irak'ı yeniden inşa etti ve ona güzel bir çehre kazandırdı." diyen Salar Aziz, “Bazı Iraklı partiler Erbil ile Bağdat arasındaki anlaşmaya engel. Ayrıca, Kürdistan Bölgesi Irak anayasasına bağlı ancak Irak anayasayı uygulamaktan pişmanlık duyuyor. Ne yazık ki Irak umut Irak'ı olamadı.” ifadelerini kullandı.

“Kürdistan Bölgesi'nde Irak'ı bölge için sorun yaratmaya teşvik etmeye çalışanlar olduğunu” aktaran Aziz, “Maliki'den (Eski Irak Başbakanı Nuri Maliki) çalışanların maaşlarının kesilmesini isteyen de Kürt halkındandı.” açıklamasını yaptı.

Günümüzdeki siyasetçilerin geçmişteki hatalardan ders çıkarması gerektiğine işaret eden Salar Aziz, Kürdistan Parlamento seçimlerine de değinerek, “Kürdistan parlamento seçimlerine dış müdahale var.” değerlendirmesinde bulundu.

Kürdistan Bölgesi’nin ABD ve diğer ülkeler için önemli olduğunu kaydeden Aziz, Peşmerge güçlerinin birleşmesiyle Kürdistan Bölgesi’nin acılarının son bulacağını savundu.