Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan Erbil'de

HABER MERKEZİ 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağdat’taki temaslarının ardından başkent Erbil’e ulaştı.

Erdoğan ve beraberindeki üst düzey heyet, Erbil Uluslararası Havalimanında Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve birçok yetkili tarafından resmi törenle karşılanıyor.

Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet, bugün sabah saat 11.00’de Bağdat’a ulaşmış ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani tarafından karşılanmıştı.

Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç’ın aralarında bulunduğu kalabalık bir heyet eşlik ediyor.

Söz konusu ziyaret kapsamında Erdoğan'ın Başbakan Mesrur Barzani ve Başkan Neçirvan Barzani ile bir araya gelmesi beklenirken, görüşmelerde Erbil-Ankara ilişkilerinin detaylıca masaya yatırılacağı tahmin ediliyor.