DAİŞ, Mısır’daki saldırıları üstlendi

DAİŞ terör örgütü, Mısır’ın İskenderiye ve Garbiya ilene bağlı Tanta ilçesindeki kilise ve polis karakoluna yönelik gerçekleşen ve onlarca kişinin hayatını kaybetmesine yol açan saldırıları üstlendi.

Haber Merkezi

DAİŞ terör örgütü, Mısır’ın Garbiya iline bağlı Tanta ilçesindeki Saint George Kilisesi ile polis karakolu ve İskenderiye kentindeki Aziz Marc Kilisesine yönelik gerçekleşen ve onlarca kişinin hayatını kaybetmesine yol açan saldırıları üstlendi.

Mısır devlet televizyonu, saldırılarıların terör örgütü DAİŞ tarafından üstlendiğini duyurdu.

Olayla ilgili haberinde, başkent Kahire’ye 100 km mesafede yer alan Tanta’daki saldırıda patlayıcı düzeneğinin kilise içindeki koltuklardan birinin altına yerleştirildiği bilgisine yer verildi.

Tanta’daki Saint George Kilisesi ve polis karakoluna yönelik saldırılarla ilgili Mısır emniyet kaynaklarından edinilen bilgilere göre hayatını kaybedenlerin sayısının 27’ye yükseldiği bildirilirken 78 kişinin de yaralandığı belirtildi.

İskenderiye kentindeki Aziz Marc Kilisesi önündeki intihar saldırısında ise 3’ü polis olmak üzere 11 kişinin hayatını kaybettiği, 35 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Saldırılar, Hristiyanların en büyük dini bayramları olan Paskalya arefesinde pazar ayini için toplanan Kıpti Hıristiyanlarının kiliselerine karşı gerçekleşmişti.