Kürdistan Bölgesi Başkanlığı: Türkiye Cumhurbaşkanı, ülkesinin Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne verdiği desteği yineledi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani

HABER MERKEZİ

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyareti kapsamında Başkan Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile görüşmelerine ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bağdat ziyareti, Iraklı yetkililer ile yaptığı görüşmeler, Türkiye'nin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ekonomik, ticari ve güvenlik alanındaki iş birliği ele alındı.” denildi.

Başkan Neçirvan Barzani’nin Türkiye ile her alanda ilişkileri geliştirmek istediklerini belirttiği kaydedilen açıklamada, Türkiye'nin zor zamanlarda Kürdistan Bölgesi’ne yaptığı yardımlar ve iş birliği nedeniyle teşekkür ettiğinin de altı çizildi.

Açıklamada, Başbakan Mesrur Barzani’nin de Türkiye ile ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmeyi arzu ettiklerini belirttiği, Kürdistan Bölgesi'ndeki Türk firmaları için yatırım ve ticaret imkanlarının olduğu ve zor ekonomik dönemlerde bile çalışmaları sürdürmeleri nedeniyle teşekkür ettiği aktarıldı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ülkesinin Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne verdiği desteğinin devam edeceğini yineleyerek, ülkesinin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile her alanda ortak iş birliğine ve ilişkilerin daha da genişletilmesine hazır olduğunu ifade etti.

Recep Tayyip Erdoğan, bölgede barış ve istikrarın korunması, sorunların çözülmesi ve bileşenlerin haklarının güvence altına alınması gerektiğinin altını çizdi.

Görüşmede, bölgedeki son gelişmeler, sınır güvenliği, terörle mücadele ve karşılıklı çıkarları ilgilendiren diğer konular da ele alındı.