Başkan Barzani: Federal Mahkemenin hatası düzeltilmeden seçimlere katılmayacağız

HABER MERKEZİ 

Başkan Mesud Barzani, Dünyadaki Doğu Süryani Kilisesi Patriği III. Mar Awa'yı bugün Salahaddin’de kabul etti.

Barzani’nin Ofisinden görüşmeye ilişkin yapılan açıklamaya göre Başkan Barzani'nin Kürdistan Bölgesi ve Irak'taki dini toplulukları desteklemedeki rolünü takdir eden Mar Awa, Kürdistan Bölgesi'nin dini bir arada yaşamaya olan bağlılığının açık bir göstergesi olan Patrik'in genel merkezini Erbil'de açtığı için Başkan Barzani'ye teşekkür etti.

Federal Mahkemenin bileşenlere ayrılan kotanın kaldırılması yönündeki anayasaya aykırı kararına ilişkin tutumundan dolayı Başkan Barzani'ye teşekkür eden Dünyadaki Doğu Süryani Kilisesi Patriği, Başkan Barzani'nin bu tutumunun, Kürdistan Bölgesi ile Irak'ta insani bakış açısının, kaygının, birlikte yaşamın ve birliğe bağlılığın göstergesi olduğunu ifade etti.

"Başkan Barzani’nin, Kürdistan'da bir arada yaşama kültürünün varlığını büyük bir gurur olarak nitelendirdiği" belirtilen açıklamada, "bu kültürü her yönüyle koruyacaklarını ve zenginleştireceklerini” aktardığı bilgisi de yer aldı.

Açıklamaya göre Başkan Barzani, kotanın kaldırılması yönündeki anayasaya aykırı karara dikkat çekerek, "Bu hatayı düzeltmeden ve bileşenlerin katılımı olmadan seçimlere katılmaya hazır değiliz. Çünkü bileşenleri mahrum bırakmak halkımızın tarihi değerlerine saldırıdır.” dedi.