Mahrem imam operasyonunda 3 bin 200 gözaltı kararı

Haber Merkezi- FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın emniyet teşkilatına yönelik Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mahrem yapılanması soruşturması kapsamında 81 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonlarda haklarında gözaltı kararı verilen 3 bin 224 kişiden 1013'ü gözaltına alındı.

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman operasyonda şu ana kadar 72 ilde emniyet teşkilatından sorumlu 1009 mahrem imamın gözaltına alındığını açıklayarak, operasyonun, emniyet teşkilatını dışarıdan yönetmeye çalışanlara yönelik olduğunu söyledi.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Soylu, Vali Galip Demirel Ankara Vilayetler Evi'nde düzenlenen Göç Politikaları Kurulu ikinci toplantısında operasyonla ilgili konuştu.
Soylu, Türkiye genelinde Ankara merkezli FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki "mahrem" imamlarına yönelik başlatılan operasyonlara ilişkin de şu bilgileri verdi:
"Bu sabah Adalet Bakanlığı ile ortak yürüttüğümüz operasyon çerçevesinde, emniyetimize sızmış, emniyetimizi dışarıdan yönetmeye çalışan, adına 'mahrem imamlar' dediğimiz, neredeyse alternatif emniyet yapılanması ortaya koymaya çalışan, devletin kendi kurallarını hiçe sayan, bu konuda kendi gündemini, taleplerini ve iddialarını dile getirmeye çalışan bir yapıyı hem açığa çıkarmanın hem deşifre etmenin hem de çökertmenin çalışmasının en önemli adımı, bu sabah Adalet Bakanlığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 81 ilde bir operasyonla gerçekleştirilmiştir. Halen devam etmektedir. Şu ana kadar 72 ilde 1009 mahrem imam gözaltına alınmıştır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından önemli bir adımdır."

Kaynak:AA