Başbakan: Askeri reformlara uluslararası destek var

Başbakan Neçirvan Barzani, İngiltere Başbakanı Özel Güvenlik Temsilcisi General Beckett’i kabulünde Peşmerge Bakanlığı’nda gerçekleştirilen reformlara uluslararası desteğin olduğunu söyledi.

Haber Merkezi  

İngiltere Başbakanı Özel Güvenlik Temsilcisi General Tom Beckett’i kabul eden Başbakan Neçirvan Barzani, İngiltere’nin Kürdistan’a desteğinden dolayı teşekkür etti.

Peşmerge Bakanlığı’nda gerçekleştirilen reformlara dair uluslararası desteğin olduğunu vurgulayan başbakan bu reformlar ile Peşmergenin daha modern ve profesyonel bir orduya dönüşeceğini söyledi.

Musul operasyonuna değinen başbakan, operasyonla ilgili Peşmerge Güçleri ile Irak Ordusu arasındaki işbirliğinin başarılı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“DAİŞ’in bitirilmesi ardından Bağdat’ın tüm aidiyetlerin kendilerini içinde hissedebileceği siyasi bir süreci başlatması gereklidir. Savaştan sonra Musul’un altyapısının yapılması ve insanların can güvenliğinin sağlanması durumunda insanlar evlerine geri dönebilecekler.”

Görüşmede Tom Beket ise terör örgütü DAİŞ ile mücadelede Peşmerge’nin başarısının övünç kaynağı olduğunu vurgulayarak Peşmerge Güçleri ile Irak ordusu arasındaki işbirliğinin DAİŞ’in bitirilmesi bakımından hayati önemde olduğunu söyledi.